K požiaru firmy na Budovateľskej ulici v Prešove. Smrteľná nehoda v Humennom. Nález munície

08.10.2008 Celý región

K požiaru firmy na Budovateľskej ulici v Prešove: Dnes nad ránom spolu s ostatnými zložkami ukončila polícia prvú fázu zásahu ( t.j. ochranu životov, majetku a zdravia občanov) pri požiari v Prešovskej firme na likvidáciu odpadov.
Pri akcii bol nasadený dostatočný počet policajtov rôznych služieb , ktorí okrem spomínaných úloh evakuovali občanov v susedných firmách a regulovali dopravu na blízkych a priľahlých cestách od včera do dnešného rána.
Riaditeľ okresného riaditeľstva PZ v Prešove, pplk. Mgr. Dušan Sabol, aj zástupca krajského riaditeľa PZ v Prešove, plk. JUDr. Ján Pivovarník, boli na mieste požiaru a zároveň sa zúčastňovali aj zasadnutí krízového štábu primátora mesta. Na základe záverov z uvedeného krízového štábu sa zo strany polície potom plnili prijaté úlohy.
Ráno po uhasení požiaru nastúpil policajný výjazd, ktorého súčasťou bol aj pes cvičený na vyhľadávanie zdrojov požiarov. K prípadu boli prizvaní i experti z kriminalisticko- expertízneho ústavu v Košiciach.
Vyšetrovací policajný tím zaistil na mieste chemické stopy, ktoré budú podrobené znaleckému skúmaniu. Škody sú odhadnuté na sumu vyše 2 miliónov korún. Požiar zbadal jeden zo zamestnancov firmy a podľa doterajších predbežných zistení vznikol v objekte skladu, tzv. chemického skladu.
Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin všeobecného ohrozenia.

Smrteľná nehoda v Humennom
V utorok 7.10.2008 o 18.40 h došlo na ceste prvej triedy medzi Humenným a Brekovom k dopravnej nehode medzi osobným autom Audi A8, ktoré viedol 23 ročný vodič z Brekova a 47 ročným chodcom zo Strážskeho, okr. Michalovce.
Vodič jazdiaci autom vo vnútornom jazdnom pruhu smerom s Humenného na obec Brekov náhle zbadal v strede komunikácie stojaceho muža, ktorý stál čelom k nemu a mal zdvihnuté ruky a rozkročené nohy. V snahe sa vyhnúť mužovi začal vodič brzdiť, no zrážke sa už nevyhol. Pri nehode utrpel chodec zranenia, na následky zranení ktorých pri prevoze do nemocnice podľahol. Policajti u vodiča pri dychovej skúške nezistili požitie alkoholu. U nebohého sa bude skúmať prítomnosť alkoholu pri pitve. Tá bude vykonaná v Prešove dnes 8.10.2008. Na aute je odhadnutá škoda vo výške 80 000, - Sk. Dopravnú nehodu zavinil chodec porušením príslušných ustanovení zákona 315/1996 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách. Humenskí dopravní policajti v súlade s trestným poriadkom začali trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia.

Nález munície:
Včera Svidníckej polícii oznámil 57 ročný Svidníčan, že v uvedený deň o 07.45 h našiel v lesnom poraste zv. \"UBOČ\" po ľavej strane cesty smerom do obce, v k. ú. obce Jurková Voľa, okr. Svidník 2 ks mínometných granátov. Na miesto nálezu bola vyslaná hliadka OO PZ Svidník, ktorá na mieste potvrdila nález munície a to 2 ks 81 mm nemeckých mínometných granátov pochádzajúcich z obdobia II. svetovej vojny. Miesto nálezu policajti zabezpečili pred prístupom verejnosti do príchodu pyrotechnika z KR PZ Prešov, ktorý muníciu zaistil k zneškodneniu.
 

Vyberte región